Data se mohou nenávratně ztratit nejenom ve Vašem zaměstnání, ale také v osobním počítači či tabletu, který si spravujete z pohodlí domácího křesílka. A je jedno, zda ke zmizení dojde zradou sytému, nabouráním cizího škůdce nebo Vaší, byť sebemenší chybkou.
„Ve světě informací se vyplatí předvídat a zároveň myslet na nejhorší. K tomu je třeba dodržovat jednoduché pravidlo. Zálohovat, zálohovat, zálohovat! Tak nepřijdete o žádná data, kontakty ani dokumenty, jejichž ztráta by ovlivnila chod celé firmy.“ 

Duel mezi typy zálohování - vyhraje manuální nebo automatické ukládání?

Záleží na tom, co Vám vyhovuje. Manuální ukládání vyhraje na plné čáře u těch, kteří nemyslí na jeho úskalí, ale spíše na to, že se jedná o ten nejjednodušší způsob. A zároveň jim nevadí povinnost data pravidelně zálohovat. Naopak pro ty, kteří nechtějí pravidelně přenášet data, je nejvhodnější variantou automatické zálohování, kde stačí jenom nastavit čas zálohování.

Jak nejlépe chránit data?

Zpravidla tím, že všechna data a dokumenty, o které nechcete v žádném případě přijít, zálohujte mimo zdroj vzniku, zpravidla počítače. Zálohujte vždy čas. Věřte, že stát se může cokoli a kdykoli.

Vyplatí se zálohovat automaticky, pravidelně a alespoň ve třech kopiích. Nemusíte u všech dokumentů, ale u těch nejdůležitějších je to velmi vhodné. Tak jdeme na to? Současný moderní svět technologií nabízí bezpočet možností a je jenom na Vás, jak data ochráníte.

Využijete nové místo, které nabízí externí pevný disk?

Ten se stane strážcem dat, aniž byste museli výrazněji investovat, a přesto Vás potěší velkou kapacitou. Vybrat si můžete ze širokého spektra různých typů. Přenést data sice nějakou tu chvíli potrvá, avšak spolehlivost je zaručena. S diskem je však třeba zacházet jako v rukavičkách, neboť rozhodně není imunní vůči poškození, tak opatrně na něj.

Toužíte po vlastním uložišti? Seznamte se síťovým uložištěm

Uložiště je další volbou pro zálohování důležitých dat a dokumentů. Jeho součástí jsou mnohé funkce, které Vás potěší. Správa dat tak přestane být noční můrou. A přestože Vás to bude stát investici a pravidelnou kontrolu, tak věříme, že za to klidné spaní to rozhodně stojí.

„Potřebuje rychle zálohovat menší soubory? Pak využijte USB flash disk, na který přenesete data jednoduše a rychle. Avšak jeho malé rozměry v sobě skýtají opravdu vysoké riziko ztráty, tak ho pečlivě střežte.“

Chtějí být vaše data online? A už se znáte s cloudem?

Cloudové uložiště má zkrátka styl. Je moderní a můžete se na něj spolehnout. A je tak trochu světoběžníkem, neboť uložiště se může nacházet kdekoli na celém světě! A přitom se k datům dostane během okamžiku a ze všech zařízení. Nechcete mít žádné starosti? Pak je na co se těšit, neboť s cloudovým uložištěm se Vám dostane i skvělého zákaznického servisu. Informace budou zálohovány na bezpečném místě a v moderních datacentrech. Společně s IT firmou, spravující Vaše data, nastavíte vše dle Vašich potřeb a požadavků, a to hned na začátku. Díky tomu vznikne takový systém ochrany dat, který bude fungovat. Stejně jako Váš byznys, kterému se tak můžete naplno věnovat.
ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti