Bezpečnost kanceláře znamená mít protipožární dveře na zámek a kliku s „koulí“ z vnějšku (v IT firewall), zabezpečený archív (v IT zálohy na bezpečném místě), dosažitelné hydranty a pravidelně kontrolované hasicí přístroje (v IT pravidelné aktualizace softwaru a antiviry).

BEZPEČNOSTNÍ PROBLÉMY SOUČASNÉHO IT

Víte, že podpora Windows 7 od Microsoftu skončila, takže se tento operační systém stává čím dále zranitelnějším? Máte ponětí, jaké jsou v poslední době nejrozšířenější IT bezpečnostní hrozby? A tušíte, jak se jim bránit? Víte, jak jsou poučeni Vaši zaměstnanci?

Kromě ohrožení Windows 7 jsou dnes nejčastější útoky prostřednictvím ransomwaru – zašifrování dat na disku (druh počítačového viru, který přichází z neověřených stránek, zpravidla s lechtivým obsahem) a phishingu zpravidla ve formě e-mailu, který se snaží získat Vaše přístupové údaje. Ke zranitelnosti phishingem už je ale zapotřebí interakce uživatele, který vyplní typicky jméno a heslo nebo povolí nějakou činnost programu (viru), který přišel z vnějšku.

Jednoduché pravdy o IT bezpečnosti

Platí přímá linka: lidé – procesy – technologie.

  • Osvěta a proškolení pracovníků každé organizace.
  • Dodržování bezpečnostních pravidel pro používání IT.
  • Mít správně nastavené bezpečnostní technologie, jako je antivir, antispam, firewall a další.
  • Zálohovat data a celé IT systémy.

V případě problémů zavolejte na telefonní číslo +420 222 364 935, na kterém Vám pomůžeme. Poradíme po telefonu, potřebná nastavení provedeme okamžitě přes vzdálený přístup, nebo k Vám zajedeme osobně. Starosti o Vaše IT převezmeme, abyste se mohli věnovat svojí vlastní práci.

O sítě a počítačové vybavení malých a středně velkých firem se staráme už od roku 2005.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti